Du kan alt – Du skal bare være modig nok til at vælge det (del 1)

Udgivet: 3. november, 2015

Forandring til noget bedre

Jeg har skrevet flere indlæg om mod. Mod er et karaktertræk du skal bære hvis du vil skabe forandring for dig selv eller for dit Team. Måske du endda går med tanker om at opbygge et High Perfomance Team.

Mod er også en nødvendighed for den effektive leder eller simpelthen som kompetent medmenneske. Dit mod skal bringes i spil! Hvis du vil udvikle dig på nogle områder eller hvis du vil bryde en gammel udslidt vane som er begyndt at arbejde imod dig skal det også i spil. Mod er så vigtig et element at jeg kan holde kurser og gennemføre undervisning alene på dette ene emne.

Forandring der gavner dig

Store forandringer i dit liv kan være at slippe et ellers sikkert og velbetalt job, at gå fra hus og hjem for at forfølge en stærk drøm, at skabe mere nærhed og intimitet med sin partner eller at frigøre sig fra et tidligere liv for at skabe noget helt nyt.

Små forandringer kan være at stoppe med at ryge, begynde at motionere eller få mere tid med familien. Det mest utrolige er, at det er helt det sammemekaniker man skal bruge for at skabe forandringen.

Det er desværre sjældent nødvendigt at være modig i vores fysiske dagligdag. Til det er vores liv blevet alt for komfortabelt. Og det er ærgerligt for træningen af mod i den fysiske verden smitter af på modet i den mentale verden. Vores hjerner kan nemlig ikke se forskellen.

Men i dit mentale liv er det vigtigt stadig at være modig. Det kan være for at skabe ny forandring, flytte dig ud af situationer der ikke virker for dig, skifte arbejde, tage den svære samtale med sin partner eller kollega eller for at blive mere ægte leder med klarhed, oprigtighed og gennemsigtighed. Du ved, sådan en som virkelig skaber sit “følge”. Modet skal bruges hvis du vil nå dine inderste ønsker og drømme. Og du kan få akkurat det liv du ønsker dig.

De tre vigtigste årsager til at det ikke sker er:

  1. Du er slet ikke klar over at du kan nå alt. Du ved ikke at de ting du drømmer om eller kunne tænke dig rent faktisk ligger indenfor din rækkevidde.
  2. Du er overbevist om at dine forhold, din historie eller din situation ikke levner dig mulighed for at nå det du ønsker.
  3. Du går i stå i forsøget.

Jeg uddyber i kommende opdateringer de tre punkter.

Hvis du vil skabe forandringer i dit liv skal du gå dedikeret efter det. Hvis du ikke tidligere har følt dig dedikeret, så forsøg et øjeblik selv at definere ordet. Du skal være dedikeret for ellers er der stor sandsynlighed for at du ikke holder i den proces der følger at skabe forandringen. Jeg er helt overbevist om at du kan opnå (næsten) alt. Spørgsmålet er bare om du virkelig VIL.

Det koster på den korte bane, men gevinsten kan være enorm

Dit mod skal i spil igen og igen. Du skal turde VILLE.

Beslutninger om forandring betyder jo at du må gøre noget nyt, måske noget du ikke før har gjort og nye valg har næsten altid en konsekvens. Nogle af dem kender du straks til, men det er sandsynligt at der også opstår nogle du ikke havde forudset. Du skal altså være villig til at se en usikkerhed i øjnene. Sådan er det. Udvikling kræver en accept af midlertidig usikkerhed. Men hvorfor vælge noget velkendt og tilsyneladende sikkert hvis det ikke giver mening? Der er en enorm kraft og tilfredsstillelse ved at være i drift og gøre noget man inderst inde ved er rigtigt for sig selv.

Det er næsten helt sikkert at du i dit forsøg på at nå nye mål kommer til at fejle. Det er en naturlig følge, for du har jo ikke været der før. Og det er OK! Tænk på at alle små fejl også er lærdom. Du bliver hele tiden bedre og derfor er en fejl i bedste forsøg også en slags fremgang. Lev med fejl og vær stor nok til at være i det. Kom videre. Brug dit mod og giv aldrig op.

Ingen forandringer sker “overnight”. De fleste Ønsker er svære at opnå. Det tager tid. Derfor er det næsten helt sikkert du kommer til at tvivle. Tvivlen er naturlig særligt i denne nye tid hvor en generation er vant til at se resultater stort set med det samme. Men seriøs udvikling og forandring er ikke et quickfix. Du skal affinde dig med at det tager tid måneder måske eller måske år før forandringen sidder helt inde i din kerne.

Jeg ved du sikkert ikke fik defineret ordet dedikeret. Prøv det så nu hvor du har læst færdig. Tag papir og blyant og skriv. Det er første skridt imod at gøre noget du virkelig har lyst til og måske noget du ved du snart er VIL gøre.
(hvis du synes om denne opdatering så DEL gerne på dine netværk, tak )

 

Lars Møller
www.lars-moller.dk