Ultimativt Lederskab (2020)

ULTIMATIVT LEDERSKAB
Elitesoldatens vej til stærkt samarbejde

De fleste situationer afgøres på den ene eller den anden måde af lederskab. Uanset om det er et sportshold, der i kampens sidste minutter vender et nederlag til sejr, en virksomhed der performer godt og vækster henover flere år, et hold af skuespillere der høster bifald på scenen, sygeplejersker og læger der fuldfører en succesfuld nyretransplantation eller en familie der vokser sammen og trives. Det er alle eksempler, hvor lederskab fra en eller flere personer, påvirker andre mennesker og får ting til at ske.
Ledelse er meget mere centralt, end mange tænker. Det har indflydelse på os alle hver eneste dag. Lederskab kan afgøre, om noget kommer til at virke eller ej, fordi det griber mennesker og situationer, før de falder, misforstår eller flygter. Når familier, virksomheder eller teams kollapser, skyldes det næsten altid mangel på lederskab. Godt lederskab er en succesparameter, der skaber resultater i livet. Derfor bør godt lederskab være i alles interesse, og vi skal tage det seriøst.

Min bog om praktisk lederskab er baseret på principper, der virker. Det kan jeg sige med sikkerhed, for jeg har i 25 år selv prøvet det hele af i samarbejde med andre operatører i Jægerkorpset under løsningen af mange forskellige opgaver rundt omkring i verden. I det arbejde blev jeg igen og igen overrasket over de tilsyneladende umulige opgaver et stærkt sammentømret team kunne løse og endnu mere overrasket over de brede smil, som altid fulgte efter. Alle kunne virkelig lide at arbejde sammen. Hvis en opgave var svær, var den på en måde bare endnu mere spændende. Ingen sparede sig, alle kastede sig ud i opgaverne, og kørte på med krum hals, til opgaven var overstået, eller til man udmattet faldt om i forsøget. Hver enkelt operatør havde et højt fagligt niveau, men var endnu mere opmærksom på sine kolleger, på stemningen, på egen indsats, indstilling, sammenhængskraft og på at byde ind til opgaven. Det gik op for mig, at det var den væsentligste årsag til, at vi altid løste vores opgaver. Ingen talte om det, men da jeg først havde fået øje på det, så jeg det overalt. En sådan leder- og teamkultur er tilgænglig for alle virksomheder. Det er ikke forbeholdt nogle få i et elitekorps. Det er noget, vi alle kan lære, hvis vi vil, for det handler om almindelig menneskelig adfærd, som alle kan udøve.

Forlaget Storyhouse skriver:”Ultimativt lederskab” er skrevet af jægersoldaten Lars Møller, der gennem erfaringer fremfor akademiske teorier fremlægger lederskabet metoder. Han giver i bogen et dybdegående indblik i, hvordan et team hænger sammen, og hvordan man som hold udruster sig bedst muligt til en opgave. Det er med egen erfaring han videregiver sine tanker om effektivt samarbejde og optimalt lederskab. Lars Møller har været udstationeret i Afghanistan, Irak og på Balkan og det er gennem konkrete oplevelser som elitesoldat på kanten af livet, at han overleverer sin viden om lederskab.
”Ultimativt lederskab” er en selvstændig bog men følger op på Lars Møllers ”Tænk som en kriger” fra 2018, hvor mental råstyrke og selvledelse var i fokus.

Du kan købe bogen i alle boghandlere.