Om Lars

Med udgangspunkt i mennesket selv…

fotograf kjeld thomsen 98370078Lars Møller med Jægernummer 200, har været Jægersoldat i 25 år. Det er omkring 15 år mere end gennemsnittet. Han har været patruljefører, delingsfører og arbejdet i Jægerkorpsets operationssektion som er omdrejningspunkt for al træning og alle operationer. Han indeholder selv tung og solid erfaring som elitesoldat blandt verdens bedste. En ledende rolle sammenholdt med den indtjente erfaring, har naturligt medført en træner og mentor roller i Jægerkorpset. Han har derfor sideløbende med egne opgaver, arbejdet intensivt på at træne andre Jægere. Trænet dem til at blive bedre til at samarbejde, til at forstå hinanden og sig selv, og til at gå forrest som ledere. Erfaringen kommer fra samspil, træning og coaching af mennesker i besværlige og ofte umulige situationer, men ofte har det også været samspil og coaching af besværlige og ofte umulige mennesker i helt almindelige situationer. Vi er alle forskellige og dette kræver forskellig og individuel tilgang.

Selvstændigt arbejde i små teams i fremmede kulturer, har givet ham et holistisk livssyn og lært ham, at det der er vores standarder, moral og etik, ikke nødvendigvis er andre folkeslags og kulturers standarder, moral og etik. Hvis man skal flytte andre mennesker, skal det være med udgangspunkt i disse mennesker selv.

Lars Møller kan derfor give dig bevægelse i en gunstig retning, uanset om du virksomhedsejer, afdelingsleder, sportsmand, ægtemand, eller blot er en bevidst person med personlige udfordringer.

 

Jæger 200 – med hjertet som indsats

Forside og rygI november 2011 udgav Lars Møller bogen “JÆGER 200 – med hjertet som indsats”. En bog om menneskelig moral og etik og om de svære valg der skal træffes som soldat og menneske. Bogen kan ses som et udgangspunkt for filosofien bag Lars Møllers MindScout uddannelser.

Jeg VIL – jeg KAN – jeg TØR

“At udvikle sig, og blive bedre til noget, handler nogle gange om at udvide sin vidensbank og forbedre faglige kompetencer. Men dette flytter os kun en lille smule i forhold til det mulige. Det er den “menneskelige olie” der er altafgørende. Det er din holdning til dig selv og dine medmennesker, din evne til at kommunikere og placere Dig selv som ansvarlig for det du gør, din holdning til arbejdet og livet, der afgør om du når dine mål eller ej, eller om du når får succes som medmenneske, sportsmand, som teamplayer eller leder”.
MindScout er udvikling for organisationer og menneskerne der fylder den ud. MndScout er også personlig udvikling. MindScout er Lars Møller….

Extreme udfoldelser – Extreme resultater!

ECO3 Lars Bambusjungle


Lars Møller var desuden med i opbygningen af det første seriøse Adventure Race hold i Danmark (Team New Line Adventure Racing), og var selv deltager på det første hold, der gennemførte såvel Eco Challenge og Raid Gauloises. 800 km lange “ekspeditions løb” igennem Argentinas vildmark, Himalayas bjergmassiv og Borneos Jungler, hvor hold af fire-fem personer i konkurrence med andre hold fra hele verden, kæmper om at komme først i mål, ved egen navigation og med naturlig kraft på eksempelvis cykel, i kajak og kano, ved klatring, trekking og ridning. Dette var starten, der senere gjorde at antallet af multisportsløb i Danmark eksploderede.

Den menneskelige indsigt kombineret med ekstreme oplevelser ved Jægerkorpset og sport på landsholdsniveau, har udbygget Lars Møllers forståelse for det at opnå noget med sig selv. Lars Møller har været Landsholds deltager på triathlon landsholdet, orienteringslandsholdet, og det militære orienterings- og biathlonlandshold. Han har Danske mesterskaber i 5 forskellige sportsgrene bag sig.

Efterfølgende har Lars Møller brugt sin sportslige erfaring, kombineret med sit menneskekendskab, og virket som coach for flere top idræts udøvere, herunder for Team CSC /Riis Cycling og Team Saxo Bank  i samarbejde med BS Christiansen.

 

Jægersoldat – Det lærerige broderskab

13 (2)Som Jægersoldat er man en del af et særligt broderskab. Arbejdet og træningen er hård og kompromisløs og det menneskelige grundlag er i særklasse.Derfor løses Jægerkorpsets opgaver altid mere end tilfredsstillende. Jægersoldater er ekstreme individualister der er bevidste om det svære i at arbejde sammen med andre indvidualister under vanskelige forhold. Det bliver til stærke selvkørende teams. Man udnytter i stor grad uovertruffen og realistisk uddannelse til at opnå komplementære færdigheder. Herforuden anvendes materiel af bedste kvalitet og højeste standarder, og avancerede personel og operations styrings procedurer. Men dette er kun en brøkdel af succesen i Jægerkorpset.

Det er i virkeligheden Jægerens holdning der gør det helt store arbejde. Holdningen til at løse opgaven, holdningen til at få arbejdet gjort og motivationen og viljen til at overvinde de slidsomme og nærmest umulige forhold man ofte befinder sig i for at nå målet. Foruden de egentlige militære resultater, er det denne holdning, vilje og motivation der er den sande værdi af Jægerkorpsets og Jægerens arbejde”.

 

Kopi af QRF BagramLars Møller stoppede sin militære karriere i 2009 efter 25 års tjeneste og Dronningens Hæders Medalje, og har nogle af de fornemmeste udmærkelser for sin deltagelse i operationer rundt omkring i verden. Blandt andet en “Presidential Unit Citation”, for en indsats i Afghanistan i 2002, og som kun er uddelt til få personer siden 2. Verdenskrig.
Lars Møller har alle militære pædagoiske uddannelser, såvel som internationale og nationale lederuddannelser. Arbejdet ved Jægerkorpsets ledelse og instruktør stab, har givet ham en solid og unik viden og erfaring, når det handler om at opdage problemområder, analysere og isolere dem og rådgive herom eller selv skabe løsninger. Desuden er Lars Møller blevet menneskekender ud over det sædvanlige.