Mine Bøger

Jæger 200 – Med hjertet som indsats
(2011) Gyldendal

I 2011 udgav jeg min biografi Jæger 200 – med hjertet som indsats, efter i 25 år at have været operativ Jægersoldat. Bogen blev en bestseller.
Bogen er en ærlig oprigtig fortælling om livet som elitekriger med alt hvad dette indebærer af spænding, intensiv træning, farlige operationer i mange lande og de personlige omkostninger, et altopslugende liv som kriger medfører.

Forlaget Gyldendal skrev således: Lars Møller kender livet som jægersoldat ud og ind – lige fra den benhårde træning, de militære operationer, rejserne og den hæsblæsende action til frustrationerne og de mange afsavn og bekymringer. I Jæger 200 fortæller han åbent og ærligt om sine 25 år i Jægerkorpset og deler ud af sine utrolige historier fra det danske forsvars mest avancerede eliteenhed.

Men Jæger 200 er ikke kun en soldaterbog. Det er også en bog, der gør op med den mystik og lukkethed, som ellers omgiver Jægerkorpset – og en bog med masser af refleksioner over de dilemmaer, man bliver konfronteret med som jæger: Hvorfor sætte livet på spil i et fremmed land? Og hvad gør det ved en at blive tvunget til at slå et andet menneske ihjel for selv at overleve?

Bogen er rigt illustreret med aldrig før offentliggjorte fotos fra Jægerkorpsets operationer i ind- og udland.

Tænk som en kriger – Din vej til Mental robusthed
(2018) Lindhardt og Ringhof

TÆNK SOM EN KRIGER – DIN VEJ TIL MENTAL ROBUSTHED
Udgivet nov 2019. Køb bogen i din lokale boghandler
Mental robusthed betyder ikke, at du hæmningsløst i jagten på dine mål, nedlægger alt på din vej og lægger alt øde bag dig. Mental robusthed betyder ikke at du kan klare alt. Det betyder at du klarer akkurat det du beslutter dig for. Mental udvikling skal ske med vilje! Hvis du er mentalt robust er du generelt mindre i tvivl i dit liv, fordi du lærer at tage en masse principielle beslutninger på forhånd. Det betyder at du kommer til at stå stærkere, hvile mere i dig selv, og have flere kræfter til den dagligdag vi alle møder som ofte udfordrende, forvirrende, krævende og besværlig. Den mentale robusthed skal bruges til at træffe de rigtige valg, fordi de rigtige valg meget ofte er dem der også er rigtigt svære at træffe.

Bogen TÆNK SOM EN KRIGER der findes i alle boghandlere, er fyldt med viden, spændende historier fra mit liv som Jægersoldat og redskaber, så du kan videre-udvikle din mentale robusthed og gøre dig mentalt robust.

Her er nogle af de personlige kommentarer, jeg har modtaget:

“Jeg har en fordom mod selvhjælpsbøger der har afskåret mig fra nogensinde at læse en af dem: Man kan sagtens lire sin viden af, uden overhovedet at lære fra sig.
Men denne bog gjorde mig nysgerrig, og det er jeg glad for. Bogen er spækket med fakta og lærdom. Lars kan virkelig sætte tingene i perspektiv og argumentere for både “hvad” og “hvordan” så jeg som læser, slet ikke kan undgå at forstå hvad der menes.
Fantastisk inspirerende bog, der også tydeliggør, at det moderne menneske er alt for beskyttet og i den grad mangler robusthed. Jeg kan ikke undgå at krumme tæer på samfundets vegne. Bogen burde være en del af pensum i folkeskolen”.
Jette Thrane

“Som indlæser af lydbøger gør jeg alt hvad jeg kan for at mærke bogen jeg har mellem læberne. Og der er en fornøjelse når man kan huske en hel bog efter indlæsning, fordi den jo laves over mange dage og med mange pauser, og dermed ikke altid høres/huskes som en helhed. Der er dog een af årets indtalinger, der ramte mig mere end normalt, og måske også vil ramme dig. Lars Møller’s “Tænk Som En Kriger” er ikke bare benzin i tænketanken men også en selvhjælpsbog til alle os der slet ikke har brug for, eller tror på, den slags. Nok er Lars jægersoldat og måske en kende mere rå udenpå end de fleste af os almindelige bløde, men hold da op hvor rammer han bare lige ind i alt det vi almindelig dødelige slet ikke troede vi kunne dele med en elitesoldat. Han er næsten mere menneske og mere forståelig i ord og tanker, end alle de “kloge” vi normalt ville lytte til. Måske er vi som mennesker slet ikke så forskellige som vi tror, og måske er livet ikke så dumt at gøre sig en tanke eller to om, der er jo kun den ene chance. Lars’ bog er både spændende, klog, lærerig og ikke mindst alle linjer værd at suge til sig. Det er faktisk nemmere end du tror, at lave ændringer i livet store eller små, og hvorfor og hvordan og ikke mindst beskrevet i praksis, får du i en og samme oplevelse i “Tænk Som En Kriger”
Niels Vedersø

“Det har været en øjenåbner at læse  “Tænk som en kriger”. Den er underholdende, inspirerende og tankevækkende. Der var mange ting der faldt på plads for mig. Jeg vil bevidst forsøge at tænke krigertanker ind i mange flere stuationer i min hverdag. Jeg tror på det, når Lars Møller skriver, at vi mennesker kan mere end vi tror, at vilje og vedholdenhed kan få os derhen, hvis vi brændende ønsker det. At rykke sig personligt skal ske med vilje og beslutningen ligger hos mig selv. Så hvad venter jeg på?
“Tænk som en kriger” har givet mig modet til at tage en stor beslutning angående min egen personlige udvikling. Jeg vil helt sikkert tage bogen frem mange gange i løbet af mit udviklingsforløb og genlæse enkelte kapitler og citater, når jeg kan mærke at jeg vakler i troen på mig selv. Jeg har besluttet mig for at være kriger!
Mette Paving Fuursted

“Lars Møller’s bog “TÆNK SOM EN KRIGER”, er en uhyre velskrevet og spændende fortælling om Lars Møllers egen erfaring fra jægerkorpsets uddannelse og virke, som sammenkoblet med beskrivelse af menneskets evolutionære udvikling og interessant forskning, gør bogen fuldstændig umulig at lægge fra sig når man først er kommet i gang.
Kærligt og velforklaret gør Lars sin viden om personlig udvikling og udholdenhed, til uimodståelig motivation for læseren, og for mig var det intet mindre end livreddende førstehjælp.
Igennem 50 års pinsel og trængsler, med bla incest, voldtægter, psykisk og fysisk vold, selvmordstanker og utallige forgæves forsøg på at få hjælp, har jeg holdt mig i live ved tanken om, at løsningen måtte ligge i at finde styrken til at bryde ud og tage ansvaret for mig selv og min skæbne i min egen hule hånd. Den slags vil som bekendt bare altid være langt nemmere sagt end gjort, men denne mand tændte igennem sin bog, et skinnende lys for enden af min tunnel, og den vil være min følgesvend lige indtil jeg når derud – for det ved jeg nu at jeg gør.”
Anne Dorthe Hvidberg

”Tænk som en kriger” er et smukt bidrag til samfundsdebatten – til kunsten at være menneske. Lever du det liv som du har lyst til, eller lever du det liv, som du tror andre forventer af dig? Måske er disse forventninger endda baseret på forkerte forestillinger, grundlagt da du var barn. Din bog appellerer stærkt til krigeren i os alle, som vi måske har glemt, eller aldrig har lært at få kontakt til – men som vi alle kan finde ind til. Selvom kriger tankegangen er udviklet under ekstreme forhold, er der så meget at lære, uanset hvem man er – den ramte mig, som jeg tror den vil ramme mange andre.
Frank Thode

Jeg vil gerne takke dig for den fænomenale bog tænk som en kriger som jeg fandt lidt ved et tilfælde i Arnold Busck butikken.Spændende læsning, men vigtigst af alt:
– Virkeligt gode tanker og redskaber du kommer med!!! Bogen har gjort en verden til forskel for mig, som trods at være ret selvbevidst samtidig har døjet med modgang og mangel på disciplin. Selvom det over det seneste år lykkedes mig selv at tabe 20 kg og komme i god form (i håb om at det gjorde hele tricket), kunne jeg altså fortsat ikke holde fokus på det jeg satte mig for. Tricket for mig var helheden af bogen, og helt sikkert >>at starte med det sværeste først – fremfor det vigtigste.
Som du selv skriver er motivationen høj lige efter en oplevelse som en film, bog osv – og derfor har jeg ventet for at se om det holdt stik. Det gør det. Det vil selvfølgelig altid være en proces, men jeg har rykket mig sindsygt meget, sat mine mest ambitiøse mål til dato og agter at videreudvikle min indre kriger og alt det indebærer. Jeg har faktisk fået afsluttet hængepartier jeg gerne har villet løse i 3 år, og har tilmed fået vedvarende motivation til at tænke mere over mine valg, samt at lave en livsærklæring. Så det skal du have KÆMPE tak for, og jeg håber at beskeden bekræfter dig I dit virke 🙂
Andreas Sihm

Danske soldater er efterspurgte som sparringspartnere mange steder, hvor de kommer frem, og den lidt skæve vinkel på tingene, den ukonventionelle totalforståelse der føres frem med stor målrettet kraft, har været Jægerkorpsets varemærke og specialitet. Og er det stadig.
Når man læser Lars Møllers bog, møder man ikke det man forventer af en soldats sprog. Han er så vidt jeg ved student, før han blev jæger, og måske er skriveevnen allerede grundlagt dengang, for en begavet boglig nysgerrighed præger hele bogen Tænk som en Kriger.
Jeg vil med min baggrund i mediebranchen som underviser på fotografskolen sige, at de tekster om pædagogik og antropologi og andet godt, jeg måtte læse for at få mit pædagogikum, står Lars Møllers bog ikke tilbage for. Han er saglig, han argumenterer for hvad der er sket med menneskets udvikling, og viser disse forhold, og vores vanvittige humanteknologiske accelerationshastighed, på en underholdende men sober måde, der hele tiden bliver mere spændende, fordi der afsløres små vinkler på, hvorfor jægere er så gode til at forstå den blanding af rå dyrisk power og ultimativ timing og planlægning og eksekvering. De har fundet nogle ressourcer i nogle af hjernens helt gamle programmer og det er ikke en tilfældig menu, de hiver ud, der kan gå galt i tide og utide, som man godt skulle tro det kunne, når man åbner op for den indre Stenaldermand, og giver ham en helikopter og en avanceret våbensamling i hånden. At det går så godt som det gør, viser Lars at der er gode grunde til. De er beskrevet på en måde, så jordens klimaproblemer tages alvorligt, netop fordi vi har mistet et miljø, et naturlig miljø, der gør kroppen hele tiden belastes naturligt, og som derfor danner ydmyghed og respekt for forholdet til naturen. Forståelsen af at overkomme at planlægge missioner får Lars bedre end de øvrige elitesoldat-bøger på markedet overført til det private job liv, og altså også til en offentligt ansat som jeg( selv om jeg er sikkerhedsvagt på deltid i et privat firma og nyder glæden ved at vise nogle af kollegerne Lars gode ideer og ikke mindst anvendeligheden af positivitet og proaktivitet på alle sikkerhedsniveauer, ikke kun elitens).
Lars bog er ikke ren underholdning. Der er kapitler man virkelig skal læse med tungen lige i munden, han er superintellektuel af en jæger at være, og det er fandens dejligt at opleve ham som de gamle japanske karatemestre der på den måde kan både sin gartnerkunst, sin tuschtegning der viser hele situationen skarpt, og oveni det hele er en rigtig hård nyser, der har deltaget i de mest vilde fysiske sportslige udfordringer ved siden af sin tid i jægerkorpset.
Man kan sige Lars bog på dansk grund er hvad Navy Seal, Mark Divines bog Way of the Seal, er for de engelsksprogede områder. Og det er en meget stor mand, jeg holder meget af ham Mark. Og nu også Lars. God læsning.
Niels Cenius

ULTIMATIVT LEDERSKAB – Elitesoldatens vej til stærkt samarbejde
(2020), Lindhardt og Ringhof

De fleste situationer afgøres på den ene eller den anden måde af lederskab. Uanset om det er et sportshold, der i kampens sidste minutter vender et nederlag til sejr, en virksomhed der performer godt og vækster henover flere år, et hold af skuespillere der høster bifald på scenen, sygeplejersker og læger der fuldfører en succesfuld nyretransplantation eller en familie der vokser sammen og trives. Det er alle eksempler, hvor lederskab fra en eller flere personer, påvirker andre mennesker og får ting til at ske.
Ledelse er meget mere centralt, end mange tænker. Det har indflydelse på os alle hver eneste dag. Lederskab kan afgøre, om noget kommer til at virke eller ej, fordi det griber mennesker og situationer, før de falder, misforstår eller flygter. Når familier, virksomheder eller teams kollapser, skyldes det næsten altid mangel på lederskab. Godt lederskab er en succesparameter, der skaber resultater i livet. Derfor bør godt lederskab være i alles interesse, og vi skal tage det seriøst.

Min bog om praktisk lederskab er baseret på principper, der virker. Det kan jeg sige med sikkerhed, for jeg har i 25 år selv prøvet det hele af i samarbejde med andre operatører i Jægerkorpset under løsningen af mange forskellige opgaver rundt omkring i verden. I det arbejde blev jeg igen og igen overrasket over de tilsyneladende umulige opgaver et stærkt sammentømret team kunne løse og endnu mere overrasket over de brede smil, som altid fulgte efter. Alle kunne virkelig lide at arbejde sammen. Hvis en opgave var svær, var den på en måde bare endnu mere spændende. Ingen sparede sig, alle kastede sig ud i opgaverne, og kørte på med krum hals, til opgaven var overstået, eller til man udmattet faldt om i forsøget. Hver enkelt operatør havde et højt fagligt niveau, men var endnu mere opmærksom på sine kolleger, på stemningen, på egen indsats, indstilling, sammenhængskraft og på at byde ind til opgaven. Det gik op for mig, at det var den væsentligste årsag til, at vi altid løste vores opgaver. Ingen talte om det, men da jeg først havde fået øje på det, så jeg det overalt. En sådan leder- og teamkultur er tilgænglig for alle virksomheder. Det er ikke forbeholdt nogle få i et elitekorps. Det er noget, vi alle kan lære, hvis vi vil, for det handler om almindelig menneskelig adfærd, som alle kan udøve.

Forlaget Storyhouse under Lindhardt og Ringhof skriver:”Ultimativt lederskab” er skrevet af jægersoldaten Lars Møller, der gennem erfaringer fremfor akademiske teorier fremlægger lederskabet metoder. Han giver i bogen et dybdegående indblik i, hvordan et team hænger sammen, og hvordan man som hold udruster sig bedst muligt til en opgave. Det er med egen erfaring han videregiver sine tanker om effektivt samarbejde og optimalt lederskab. Lars Møller har været udstationeret i Afghanistan, Irak og på Balkan og det er gennem konkrete oplevelser som elitesoldat på kanten af livet, at han overleverer sin viden om lederskab.
”Ultimativt lederskab” er en selvstændig bog men følger op på Lars Møllers ”Tænk som en kriger” fra 2018, hvor mental råstyrke og selvledelse var i fokus.

Du kan købe bogen i alle boghandlere.

Lars Møller