Foredrag

Jeg holder mange foredrag og oplæg i hele Danmark. Emnerne er alt fra ledelse og samarbejde, over mental robusthed, til spændende historier fra min tid i Jægerkorpset. Det er ikke blot god og unik underholdning – det er lærerigt og interessant og der er altid gode pointer, I kan tage med hjem. Mine foredrag er ledsaget af skarpe billeder, modeller, illustrerende figurer og punchlines man husker længe. Kataloget herunder er vejledende og kan måske inspirere dig.

25 ÅR I JÆGERKORPSET – OG HVAD KAN MAN LÆRE AF DET?
I 1984 trådte jeg ind i et både hemmeligt og ultimativt elitært miljø i en af Danmarks militære specialoperationsenheder. Jeg blev jægersoldat nummer 200. Dette foredrag handler om hvad man kan lære af 25 år i dette særlige højpotente miljø og hvad det egentlig kræver. Den spændende, udfordrende og utroligt lærerige rejse får stadig mine nakkehår til at rejse sig. Jeg har mødt det bundløse kammeratskab mad gode våbenbrødre og arbejdet på højtydende teams under gennemførelse af fantastiske missioner, hvor det ofte var vilje til at ville lykkes, offervilje, dedikation og meget målrettede mennesker, der ville noget sammen, der afgjorde om vi kom i mål med opgaven. Men det har ikke bare været en dans på roser. Et kuldsejlet ægteskab, mine dejlige børn jeg i perioder ikke havde nok kontakt med og bogstaveligt talt med døden som indsats, på mange af opgaverne. Det hele har været ekstremt lærerigt, og jeg har udkogt essensen af denne læring og hvordan jeg mener det kan bruges af os alle i et almindeligt liv. Hør om de spændende oplevelser som vi alle kan lære noget af.

TÆNK SOM EN KRIGER – STYKRK DIN MENTALE ROBUSTHED OG INDRE PERSONLIGE STYRKE
Hvad vil det sige at være mentalt robust? Mange tænker at man som mentalt robust, kan klare alt og når alle sine mål og er nærmest ustoppelig. At man ikke at lader sig gå på af noget, er forandringsvillig udover det sædvanlige, møder alle dagens udfordringer med stor styrke og passerer alle forhindringer med saft og kraft. Det er dog langt fra sandheden. Ingen der sætter sig svært opnåelige mål har det let – det er derfor det er så svært! Vi har så svært ved at gøre det vi beslutter os for og mange ved end ikke hvad en beslutning betyder. At lykkes med sit forehavende kræver ofte noget helt andet end talent og faglige kompetencer. Det kræver noget alle mennesker gratis kan benytte sig af og som allerede ligger gemt i os som et skjult potentiale der kan frigøres. I min bog “Tænk som en kriger”, har jeg defineret at man er mentalt robust, når man altid gør det, man har lovet sig selv. I dette foredrag fortæller jeg om hvordan man kan samarbejde med sig selv, for at ændre vaner og nå mange flere af de mål vi sætter os.

SAMARBEJDE OG OPBYGNINGEN AF STÆRKE SELVKØRENDE TEAMS DER KAN SELV
Hvad er det, der får et team til at virke og hvorfor gør andre ikke? Vi mennesker er genetisk kodet til at være forbeholdende, overfor både os selv og andre, og uden vi er helt klar over det, gør vi ofte adfærd der modarbejder, det vi egentlig ønsker os. Men det er slet ikke så svært som man forestiller sig…..  hvis man tør. Belønningen ved en stærk teamkultur, hurtigere opgaveløsninger, større innovation, et godt og spændende arbejdsmiljø og langt bedre resultater. Risikoen ved ikke at arbejde bevidst med teamkultur er, at ting går i ring, at man får middelmådige resultater, status quo på udviklingen og væksten og på sigt får man “fangeflugt”. Man kan skabe en stærk teamkultur næsten alle steder med næsten alle mennesker.

ULTIMATIVT LEDERSKAB – LAD DEN DYGTIGE LEDER SPARKE CHEFEN UD
Når vi udøver ægte autentisk dygtigt udført lederskab, skaber vi hos andre, et ønske om at “være med”. Medarbejdere udskifter jeg skal-motivet ud med et jeg vil-motiv. Det koster en bevidst indsats at få denne nødvendige tilladelse til at lede, og før vi har den, kan vi kun styre og kontrollere. Når vi styrer og kontrollerer, får vi ikke frigjort de mange fantastiske kræfter der finde i alle virksomhedens medarbejdere, som en skjult reserve. Når vi udøver kompetent ultimativt lederskab, kan denne reserve frigøres og organisationen får dobbelte kræfter, til at modstå det ydre pres, være innovative og få løst opgaverne. Den helt fantastiske sidegevinst er, en meget bedre arbejdsplads hvor mennesker trives og ønsker at blive. Alle ledere og mellemledere kan let lære om den struktur man selv bør udvikle sit lederskab efter, for at kunne lede andre  mennesker ultimativt.

KRIGER ELLER OFFER – HVORDAN GÅR DET MED VORES MINDSET?
Organisationens mindset er absolut afgørende for, om man når sine resultater. Faktisk har vi de fleste steder, et forholdsvis egoistisk og indadvendt, kulturbetinget mindset. Vi er med dette offer-mindset, afmålte og sparer altid os selv lidt. Vi giver os sjældent fuldt ud. De fleste misforstår at give sig fuldt ud, med at arbejde mange timer… det er helt forkert. Man kan med det rigtige mindset nøjes med at arbejde det kvarte og stadig nå det samme, sammen med andre, der også har dette kriger-mindset. Når vi har et kriger-mindset accelerer vi nemlig ikke kun vores egne, men også andre resultater og vi forbedrer derfor også organisationens resultater. Med et offer-mindset når man aldrig mere end middelmådighed og status quo. Når der er samarbejds-problemer i en virksomhed, er det næsten altid mindsettet der har fået lov til at vokse i en forkert retning.

SPOT, TRÆN OG DYRK TALENTERNE – FIND JERES NEXT-IN-LINES FØR DE FINDER NOGLE ANDRE
Hvem er de næste ledere i Jeres virksomhed? Hvem skal tage over? Der er i de fleste virksomheder et enormt potentiale, i de medarbejdere der allerede findes. Mange steder ansætter man hele tiden nye medarbejdere og vi har en ide om at dygtige mennesker altid kommer udefra. Men de mest succesfulde virksomheder (hvis vi ser bort fra succesfulde start-up virksomheder), har en stærk team og eksekveringskultur som ofte er mindst ligeså vigtig som den egentlige faglighed og derfor rekrutterer de internt. Hvis man bevidst arbejder på at opdage, træne og dyrke organisationens talenter kan man frigøre virksomhedens skjulte potentiale.

***

Jeg har rigtig meget mere på programmet og der er naturligvis mange flere emner. Sammen kan vi komponere det mest ideelle for jer. Kontakt mig for mulighederne på larsmoller@me.com og for at høre mere om priser.

Foto: Mette Kildebæk