The Urgent Need for Great Leaders

Gallup skriver: “The pain and worry caused by the average job has led leaders to invent new ways to get as far from work as possible — focusing on “work-life balance,” four-day workweeks, remote work and more”.

Og dette afføder selvfølgelig et helt nyt spørgsmål:

Findes der en bedre vej?

Fokuser på hvordan medarbejderne oplever deres arbejde
Det handler ikke bare om at få arbejde afpasset og balanceret med et privatliv eller det sted man arbejder. Det er de interaktioner der reelt sker imellem mennesker, ledere og andre medarbejdere på arbejdet, der gør medarbejdere trætte af et job.

Find og gør noget ved årsagerne
Top fem årsager til udbrændthed og manglende engagement og motivation på jobbet er:

  • Uretfærdig eller inkonsekvent behandling
  • Arbejdspres man ikke kan håndtere, ofte dårlig planlægning
  • Lederes uklare kommunikation om opgaver, mål og samarbejde
  • Manglende support fra ledere og
  • Urimelige og måske endda unødvendigt tidspres

Det handler om lederen og lederskabet
De fem hovedårsager har en enkelt ting til fælles. Lederen. Når medarbejdere oplevere dårliger ledere og dårlig ledelse, vil de garanteret begynde at hade det arbejde de ellers var glade for. Hvorimod gode ledere der kan gøre arbejdet meningsfuldt og tilfredsstillende og derigennem engagere deres medarbejdere, kan gøre alle jobs til drømmejobs.

Ifølge Gallups State of the Global Workplace report, er lederens effekt på arbejdspladsen så signifikant og vigtig at den afgør 70% af den variation der findes i teams der fungerer i forhold til dem, der ikke fungerer. Det er lederens form, evner og menneskelige kompetencer der afgør hvordan teamet engagerer sig. Derfor er det vigtigt at være bevidst om lederskabet. Det er ikke nok at fordele og løse opgaver, holde møder og nå mål. Formen og den Sociale Operative Software er altafgørende for, om medarbejdere bliver i stillingen eller søger videre.

Gør noget ved samarbejdet og Lederskabet. Det kan kickstartes på 3 måneder.

Lars Møller/ www.lars-moller.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *